Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zázrak zimy: Snehové vločky v skutočnosti vyzerajú ako dokonalé šperky!

Snehová vločka je dokonale symetrická Zobraziť galériu (6)
Snehová vločka je dokonale symetrická (Zdroj: timofej čerepanov)

MOSKVA - Zatiaľ čo väčšina ľudí začne po pár dňoch sneženia považovať bielu prikrývku za otravnú, jeden Rus sa jej nevie nabažiť z celkom netradičného dôvodu. Timofej Čerepanov (62) trávi hodiny vyberaním snehových vločiek pre svoje neuveriteľné makro fotografie a výsledok je jednoducho úchvatný.

Muž, ktorý sa predtým venoval fotografovaniu motýľov alebo vtákov, sa dnes najradšej potĺka po vlastnej záhrade a väčšina jeho fotografií vznikla na plotoch či na kapotách áut.

Jeho objekty majú rozmery iba 1 až 5 mm a najťažšie podľa neho je urobiť záber skôr, ako sa ľadové šperky roztopia. Teplota vonku by preto nemala byť vyššia ako - 5 stupňov Celzia.

Zázrak zimy: Snehové vločky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: timofej čerepanov)

"Snehové vločky nie sú v skutočnosti biele, hoci sa také zdajú byť, sú transparentné. Najkrajšie sa objavia, keď je jasná obloha a svieti slnko. Vtedy vyzerajú, ako by prichádzali odnikiaľ," uviedol muž, ktorý používa pre svoje zábery Canon 40 D.

"Priatelia a rodina sú vždy ohromení a prekvapení výsledkami. Milujem tieto fotografie a dokonca sa teším na sneh, aby som mohol ísť von a opäť fotiť. Do snehových vločiek som sa zamiloval už navždy," hovorí Rus.

Zázrak zimy: Snehové vločky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: timofej čerepanov)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu