Sobota20. december 2025, meniny má Dagmara, zajtra Bohdan, Noel

V U.S. Steele radia zamestnancom aj ako kupovať stromčeky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Neuveriteľné ! Starostlivosť amerického vedenia o svojich zamestnancov v U. S. Steele je až dojemná ! Pred blížiacimi sa sviatkami, rozposlali hutníkom internú smernicu s názvom Bezpečnosť počas Vianočných sviatkov a Silvestra. A ich rady sú viac než úsmevné.

„Asi si myslia, že sme z Lunika IX. Tento prípis je skôr urážlivý,“ krútia hlavami niektorí zamestnanci. Pobavila ich napríklad časť ako kupovať stromčeky. Veď posúďte sami.

• Pri nákupe umelého stromčeka pozrite, či má označenie „odolný voči horeniu“. Aj keď toto označenie neznamená, že stromček sa nezapáli, znamená to, že stromček bude odolávať horeniu a rýchlo sa uhasí.

• Pri nákupe živého stromčeka, skontrolujte, či je čerstvý. Čerstvý stromček je zelený, je ťažké vytiahnuť ihličie z konárov a nezlomí sa, keď ho ohnete v prstoch. Spodok kmeňa je lepkavý od živice a pri buchnutí o zem by nemalo vypadnúť veľa ihličia.

• Pri osadzovaní stromčeka doma ho nedávajte blízko krbov a radiátorov. Keďže vyhrievané miestnosti vysušujú živé stromčeky veľmi rýchlo, používajte stojan, v ktorom je voda.

 

V podobnom duchu sa nesú aj inštrukcie ohľadom vianočného osvetlenia a dekorácií. Napríklad:

• Na ozdobenie stromčeka používajte iba materiály, ktoré sú nehorľavé a odolné voči ohňu. Používajte pozlátka a umelé cencúle, ktoré sú vyrobené iba z umelej hmoty alebo neolovnatých materiálov. Materiály obsahujúce olovo sú nebezpečné pre deti, ktoré by ich mohli ochutnať.

• Nikdy nezapaľujte voskové sviečky na stromčeku alebo blízko iných dekorácii vyrobených z ihličia. Vždy používajte nehorľavé držiaky a sviečky umiestňujte tak, aby nespadli.

• Ak máte malé deti, dávajte pozor, aby vianočné dekorácie neboli ostré alebo krehké, vianočné ozdoby obsahujúce malé kúsky umiestňujte mimo dosah detí, aby ich deti neprehltli alebo nevdýchli. Taktiež nepoužívajte vianočné ozdoby, ktoré sa podobajú na sladkosti alebo jedlo, aby to deti nezvádzalo na ich ochutnávanie.

Zábavné a poučné sú aj rady pre zdravé varenie a odpaľovanie ohňostroja. Sú v nich také základné veci, ako:

• Varené a surové jedlo držte v chladničke na rôznych policiach.

• Surové mäso a hydinu alebo rozmrazené jedlo uskladňujte na spodných policiach, aby šťavy nekvapkali na police so šalátmi.

• Uistite sa, že hydina je pred tepelnou úpravou riadne rozmrazená.

• Varené jedlá odložte do chladničky hneď ako ochladnú, najneskôr do hodiny až hodiny a pol.

• Stále postupujte podľa pokynov pre uskladňovanie a tepelnú úpravu jedál.

• Hydina, klobásy, sekané alebo mleté mäso by malo byť vždy riadne uvarené alebo prepečené. Presvedčte sa, či je mäso v strede riadne uvarené alebo prepečené, nie je ružové alebo z neho netečie šťava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu