Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Radosť môžete urobiť priamo chorému dieťatku!

Andrejko, ktorý sa teší z modelu autíčka
Andrejko, ktorý sa teší z modelu autíčka

„Boli sme osobne za Lucaskom darovať mu hračky, a poviem vám, malo to väčšiu cenu, ako keby som len poslala darček do nadácie. Takto som totiž osobne videla, ako sa z darčekov maličký teší! Vidieť tú radosť naživo naozaj stálo za to!“ takto opisuje svoje pocity slečna Rebeka, ktorá splnila sen Lucaska Rajnika a darovala mu interaktívne hračky.

Lucasko má vážne zdravotné problémy –kedykoľvek uprostred dňa prestane dýchať, a to niekedy až 30 krát za deň! Na jeho chorobu niet zatiaľ lieku a na operáciu musí čakať až kým dovŕši päť rôčkov – čakajú ho teda ešte celé tri roky záchvatov. Hračky, s ktorými sa môže hrať, ho nielen potešili, ale umožnia mu aj rozvíjať intelekt, ktorý trpí poškodením centrálnej nervovej sústavy.

To je len jeden príbeh z vyše 450, ktoré od roku 2006 až doteraz splnila nezisková organizácia ŽELAJ SI. Jej cieľom je plniť sny dlhodobo chorých a zomierajúcich detí.  Ako jediná  organizácia na Slovensku ponúka možnosť splniť sen priamo chorému dieťatku.  „ Ak chcete urobiť dobrú vec a zároveň presne vedieť, kam vaše peniaze išli, splňte sen dieťaťu priamo vy! Vyberte si zo zoznamu želaní to "vaše" želanie, ktoré vás oslovilo alebo ktoré viete splniť, a zavolajte nám. Poskytneme vám kontakt na rodinu chorého dieťaťa a môžete dar zakúpiť a odovzdať priamo dieťaťu,“ hovorí Soňa Rebrová.

Pokiaľ sa vám nechce dar odovzdať (napríklad kvôli dlhej vzdialenosti), môžete ho doniesť priamo do ŽELAJ SI, kde ho osobne odovzdajú. „Dostanete fotografiu dieťatka z odovzdávania daru a taktiež ďakovný diplom s vašim menom a fotografiou dieťatka,“ vysvetľuje Soňa Rebrová. „Radosť z pocitu darovania tak budete mať stále pri sebe.“

Každoročne je takto priamo splnených asi 30 percent želaní, pričom tento podiel neustále rastie. „Túto možnosť rada využívam, pretože priamo vidím, ktorému dieťatku som urobila radosť a dar ide na konkrétnu vec, konkrétny sen,“ hovorí pani Olinka z Nitry, ktorá tento rok splnila aj prostredníctvom kamarátov skoro 10 detských sníčkov.

Zoznam všetkých detí čakajúcich na splnenia sna nájdete na stránke www.zelajsi.sk, v časti zoznam všetkých želaní: http://www.zelajsi.sk/index.php/zoznam-vsetkych-zelani.

Stačí si len vybrať to „vaše“ dieťa či sen, a môžete ho na Vianoce urobiť šťastným. Snáď aspoňa na chvíľu zabudne na svoju chorobu a získa nádej, že ak je možné, že sny sa plnia, jedného dňa sa im možno splní ten najväčší sen: vyzdravieť

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu