Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Najšťastnejším mestom v USA je Obamovo rodisko Honolulu

Obama s rodinou na Honolulu
Obama s rodinou na Honolulu (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Najšťastnejším mestom v USA je havajská metropola Honolulu, rodisko prezidenta Baracka Obamu. Vyplýva to z výskumu, ktorý zverejnil americký časopis Men's Health.

Autori štúdie porovnávali 100 miest po celých Spojených štátoch. Skúmali pritom počet samovrážd, úroveň nezamestnanosti, podiel obyvateľov užívajúcich antidepresíva a ľudí trpiacich chronickou zlou náladou.
      
Na poslednom mieste rebríčka skončilo mesto St. Petersburg na Floride, ktorá sa tradične označuje ako slnečný štát. St. Petersburg je pritom paradoxne zapísaný v Guinessovej knihe rekordov ako mesto s nepretržitou sériou 768 slnečných dní. Napriek tomu dominuje v štatistikách samovrážd a užívateľov antidepresív.
      
Za St. Petersburgom sa umiestnil Detroit v Michigane známy vysokou nezamestnanosťou, nasledovaný Memphisom v štáte Tennessee. V najnešťastnejšej desiatke figurujú až tri mestá zo slnečnej Floridy.
      
Rebríček najšťastnejších miest vedie Honolulu, na druhom mieste je Manchester (New Hampshire) a Fargo (Severná Dakota), uviedli noviny Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu