Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Mačiatko prišlo takmer o celú tvár, stalo sa miláčikom internetu

Mačiatko sa má omnoho lepšie
Mačiatko sa má omnoho lepšie (Zdroj: YouTube)

DES MOINES - Zvieracia doktorka z Iowy Faris Jaclynová sa v sobotu na internete podelila o dojemný príbeh jedného zatúlaného mačiatka. Na veterinárnu stanicu sa dostalo vychudnuté, zablšené a cez celú tvár malo škaredú tržnú ranu. Napriek vážnosti zranenia ho lekári zachránili a ranu mu zašili. Výsledok vyzerá priam zázračne.

Mača sa zrejme snažilo zostať v teplej garáži, ale nejakým spôsobom sa dostalo do kontaktu s lopatkou zapnutého ventilátora auta. Pri nehode prišlo takmer o celú tvár. Rana sa mu tiahla od jedného oka cez ňufák až k druhému oku.

Zvieratko bolo podvyživené a plné bĺch. Namiesto toho, aby ho veterinári utratili, rozhodli sa ho zachrániť. Ranu mu vyčistili a vykonali plastickú operáciu. Jaclynová si mačiatko po zákroku vzala domov, kde sa bude o neho starať, pretože musí byť stále pod nestálym odborným dohľadom.

O pár dní neskôr sa už mačiatko malo k svetu a stále vytrvalo priadlo. Po dvoch týždňoch mu vybrali stehy a rana sa začala veľmi rýchlo hojiť. Podľa všetkého by nemalo mať poškodený ani zrak. Jedinou chybičkou krásy je, že prišlo o slzný kanálik ľavého oka, takže mu slzy stekajú priamo na srsť.

Faris video umiestnila na internet 26. novembra a uviedla v ňom, že ryšavé mačiatko dostalo šancu na život najmä preto, že napriek všetkému utrpeniu bolo veľmi priateľské. Teraz žije v trvalej starostlivosti u jedného z ošetrovateľov.

Zábery nie sú vhodné pre maloleté osoby a citlivé povahy

Zohavené mačiatko

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu