Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chlapcovi z krku vytiahli 10-centimetrovú pijavicu, vypil ju na poli!

Pijavica bola dlhá desať centimetrov
Pijavica bola dlhá desať centimetrov (Zdroj: YouTube)

IPIN - Priedušnica v ľudskom tele rozhodne nie je miesto, kde by niekto hľadal pijavice. Napriek tomu jednu takú našli čínski lekári v trachei šestnásťročného chlapca.

Pred dvoma mesiacmi sa mladý Ťia-jüan Tchao začal cítiť zle a chrapčal. Jeho matka si myslela, že chytil nádchu. Podľa toho ho tiež aj liečila, medicína ale nezaberala. Chlapec postupne strácal váhu a cítil sa slabší a slabší.

Do nemocnice ho rodičia odviezli až vtedy, keď začal mať vážne problémy s dýchaním. Na veľké prekvapenie mu v priedušnici našli pijavicu. Mladíka museli preto operovať. Zatiaľ čo na neho anestetiká zapôsobili hneď, pijavica bola voči nim odolná. Akonáhle červa vytiahli z krku von, na bielom papieri sa ešte stále hýbal.

Doktor Ping Čchen pre spravodajský server 3News uviedol, že išlo o extrémny prípad. Na druhú stranu ale poznamenal, že si pijavice občas cestu do ľudského tela nájdu. Títo paraziti totiž zvyčajne prežívajú v sladkovodnom prostredí, ako sú potoky, ryžové polia a jazierka. "Môj syn ju musel vypiť s prúdom vody pri práci na poli," povedal Tchaov otec.

Pijavica v priedušnici

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu