Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Unikátny dátum 11.11.2011 má priniesť lásku a peniaze

Vyše 300 párov si dnes v Malajzii povedalo svoje áno
Vyše 300 párov si dnes v Malajzii povedalo svoje áno (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Dnešok, teda 11. dňa 11. mesiaca roku 2011, si ľudia po celom svete užívajú rôzne. Niektorí veria, že im unikátny dátum prinesie šťastie v láske, iní zase dúfajú vo výhru v stávke, píše agentúra AP.

V čínskom Šanghaji dnes na linke číslo 11 vyšiel o 11:11 tamojšieho času osobitný vlak s označením 1111. V Malajzii si zase dátum s tromi jedenástkami za svoj svadobný deň vybrala asi tisícka etnických Číňanov, ktorí ho považujú za šťastné a romantické.

"(Tie) čísla sa v čínštine rýmujú s jedným manželom, jednou ženou a jednou dušou a symbolizujú manželstvo, ktoré vydrží na celý život," vysvetľoval mladý pár, ktorý sa práve nechal oddať v chráme v Kuala Lumpur.

Na zvýšený záujem o svadby sa dnes pripravovali aj v americkom Las Vegas. Úrady tu očakávali viac dvojíc ako 8.8.2008 a prakticky rovnako ako 10.10.2010. Ani dnešný dátum by však podľa odhadov nemalo do tamojších kaplniek a kostolov priviesť viac párov ako 7.7.2007.

Viac návštevníkov dnes očakávajú aj kasína. V Las Vegas ich hotel Trump Taj Mahal láka na žrebovanie až o 1111 dolárov, ktoré sa koná každých 11 minút. Na druhej strane Spojených štátov, v Atlantic City, zase niektoré reštaurácie ponúkajú menu za 11,11 dolára.

Zľavy je ale možné hľadať aj inde. Gynekológ Ross Vlora z americkej Iowy ponúka, že matkám dá všetky peniaze, ktoré dnes zarobí pôrodom ich detí.

Nie všade na svete však dátum so šiestimi jednotkami prináša len radosť a dobré správy. V Egypte sa úrady rozhodli do sobotňajšieho rána uzavrieť najväčšiu z pyramíd v Gíze. Pri Cheopsovej pyramíde totiž vraj neznáme skupiny chceli dnes o 11:11 vykonávať židovské alebo slobodomurárske rituály.

O tom, že dnešný dátum skutočne má zvláštnu silu nepochybuje ani numerologička z kanadského Calgary Vikki MacKinnonová, ktorá očakáva, že sa dnešok stane "kozmickým budíčkom", bez spresnenia, čo tým vlastne myslí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu