Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obetoval penis: Muž si ho dal obrezať bambusovými tyčami!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Cenu za najlepšieho novinárskeho sólokapra dostal tento rok novinár z Papuy-Novej Guiney. Aby sa dostal medzi rebelujúcich domorodých separatistov, dobrovoľne podstúpil rituálnu obriezku pomocou bambusových tyčí.

Vďaka svojej odvahe získal Simon Eroro výročnú cenu, ktorú odovzdáva denník News Limited, čo je austrálska odnož Murdochovho mediálneho impéria. Okrem riskantného zákroku musel pri ceste za rebelmi prekonať aj nástrahy novoguinejskej džungle.

V následnej reportáži pre Post-Courier potom Eroro opísal pohyby a presuny západopapuánskych separatistov, ktorí bojujú za samostatnosť indonézskej polovice ostrova Nová Guinea. Rebeli využívajú neprestupný prales a voľne sa pohybujú na prísne stráženej hranici medzi Západnou Papuou a samostatným štátom Papua-Nová Guinea.

Nová Guinea je druhý najväčší ostrov sveta, patrí do súostrovia Melanézia. Východná polovica ostrova je samostatná Papua-Nová Guinea, západnú časť potom spravuje Indonézia, ktorá svoje teritórium rozdeľuje do dvoch provincií (Papua a Západná Papua). Západopapuánski rebeli bojujú za samostatnosť už od šesťdesiatych rokov minulého storočia a patria medzi zakázané organizácie.

Vďaka informáciám, ktoré Eroro počas reportáží získal, mohli policajné zložky hranice lepšie utesniť a hlavne odhaliť niekoľko rebelských výcvikových táborov. Informoval portál idnes.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu