Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dokážem sa angličtinu naučiť rýchlejšie. P.S: Musí ma to však baviť.

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

Určite to poznáš. Keď nás niečo baví, ide nám to rýchlejšie a ľahšie. Skrátka sme v tom dobrí. A presne to rozhoduje o úspechu alebo neúspechu pri štúdiu angličtiny. Keď nás niečo zaujme, robíme to radi a odrazu človek zistí, že vie po anglicky.

 Ako sa naučiť cudzí jazyk tak aby to šlo „samo“?

Je to naozaj jednoduché. Ako s plávaním. Ak sa chceš naučiť plávať, na brehu to asi nepôjde. Najlepšie je ponoriť sa do vody, nechať si pre istotu koleso a začať plávať! Presne tak je to aj s angličtinou. Ak sa ju chceš naučiť, nerozprávaj o nej (aká má byť gramatika, ako má vyzerať veta), ale rozprávaj ňou!

Je to vôbec reálne?

Dnes už na svete existujú metódy, vďaka ktorým dokážeš študovať angličtinu tak, že ňou rozprávaš. Ide o skupinu tzv. „priamych“ metód, pri ktorých si „nútený“ komunikovať s lektorom (dáva ti otázky na ktoré čaká odpoveď a neustále ťa drží v strehu) a ty sa okrem zlepšovania v angličtine zbavuješ toho najpodstatnejšieho – bariéry z komunikácie. Podľa výskumov až 80% ľudí, ktorí ovládajú cudzí jazyk, sa ho boja používať (klasické „radšej to nepoviem, akoby som to mal povedať zle“). Jednak potrebuješ posilňovať slovnú zásobu a jednak schopnosť „sa vymáčknuť“. Pri priamych metódach trénuješ oboje. Navyše, pri takejto forme si užiješ kopec zábavy, pretože často si jednoducho „donútený“ konverzovať.

Dostupné aj na Slovensku.

Od nového školského roka bude v rámci licencovaných jazykových škôl dostupný program „Direct method for English“. Ide o úspešný model, ktorý funguje v zahraničí a ročne ním študujú tisíce študentov. Na Slovensku je jeho výhradným distribútorom  jazyková škola EMPIRE. Program je určený pre aktívnych ľudí, ktorí sa potrebujú zdokonaliť v angličtine zábavnou a interaktívnou formou. Nejde o žiadne klasické hodiny, študenti od prvej chvíle konverzujú, komunikujú s lektorom a hlavne sa bavia – samozrejme po anglicky. Program je vhodný pre všetky úrovne – od začiatočníkov až po pokročilých a výsledky sú naozaj prekvapivé. Najdôležitejšie je však to, že takáto forma študentov baví. A aj preto sa dokážu popasovať s angličtinou omnoho rýchlejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu