Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

NAJ krajina na podnikanie je Kanada, Slovensko 33.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Najlepšou krajinou pre podnikanie podľa tohtoročného rebríčka magazínu Forbes je Kanada. Na prvú priečku sa prepracovala z vlaňajšieho štvrtého miesta, a to vďaka zlepšeniu daňového systému. Dánsko, ktoré bolo vlani prvé, kleslo na 5. miesto a USA sa posunuli z deviateho na desiate miesto, pričom ich meno poškodzuje vysoké daňové zaťaženie. USA sa v tomto roku v rámci vyspelých krajín stali štátom s najvyššími podnikovými daňami.

Slovensko sa v rámci rebríčka umiestnilo na 33. mieste, čiže lepšie ako Poľsko (38), Česká republika (39) a Maďarsko (43). V rámci bývalých socialistických štátov sa najlepšie umiestnilo Estónsko, ktoré je na 16. mieste a je dokonca na lepšej priečke ako Nemecko (21). Druhou najúspešnejšou postsocialistickou krajinou je Slovisko, ktoré je na 25. priečke.

Pri zostavovaní rebríčka najlepších krajín pre podnikanie magazín Forbes vychádzal z výskumov a publikovaných správ CIA, Freedom House, Heritage Foundation, Property Rights Alliance, Transparency International, Svetovej banky a Svetového ekonomického fóra. Prvú desiatku najlepších krajín pre podnikanie podľa tohtoročného rebríčka magazínu Forbes okrem Kanady na prvej priečke a USA na desiatom mieste tvoria aj Nový Zéland, Hong Kong, Írsko, Dánsko, Singapur, Švédsko, Nórsko a Veľká Británia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu