Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Hrozba hackerov: Facebook zničíme 5. novembra!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

BRATISLAVA - Hackerská skupina s názvom Anonymous, ktorú stanica CNN označila za jedného z troch nástupcov WikiLeaks, ohlásila svoj zámer zaútočiť a "zničiť" Facebook 5. novembra 2011. V manifeste, ktorý zverejnila ako video na YouTube, argumentuje ochranou osobných údajov a súkromia užívateľov.

"Facebook predáva informácie vládnym agentúram a dáva utajený prístup bezpečnostným firmám, aby mohli špehovať ľudí z celého sveta. Niektoré z týchto firiem pracujú pre autoritárske vlády, ako sú Egypt a Sýria," uvádza sa vo vyhlásení.

"Všetko, čo robíte na Faceboku, ostáva na Facebooku," hovorí hlas, ktorý dodáva, že aj po zmazaní účtu sú všetky údaje prístupné a môžu sa kedykoľvek obnoviť. Súkromie na Facebooku je podľa hackerov iba ilúzia: "Facebook vie o tebe viac ako tvoja rodina."

Všetkým milovníkom tejto komunikácie cez internet odkazujú, že jedného dňa, keď sa obzrú späť, zistia, že pre nich urobili správnu vec a poďakujú im za to: "Zamyslite sa na chvíľu a pripravte sa na deň, ktorý sa zapíše do histórie: 05.11.2011."

Hackeri ohlásili zničenie facebooku

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu