Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Pekingu otvorili vzdelávaci kurz pre "zlatokopky"

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PEKING - Ako si naniesť čo najzvodnejší make-up či ako rozpoznať z výrazu tváre klamára, to sa môžu ženy naučiť vo vzdelávacom centre v čínskej metropole Pekingu. Škola, v ktorej 30 vyučovacích hodín stojí zhruba 3000 dolárov, je zameraná pre lovkyne milionárov.

Škola s pochybne znejúcim názvom - Pekinské stredisko pre morálne vzdelávanie žien, pritiahla od svojho zriadenia v auguste minulého roka približne 2800 záujemkýň predovšetkým zo strednej vrstvy.

Študentky, ako Čou Jue (23), sú presvedčené, že čas a peniaze do lekcií neinvestovali zbytočne. "Moja rodina podnikala a v istých časoch sme to mali dosť ťažké. Vtedy som zvádzala vnútorný boj, pýtala som sa, prečo práve nám sa darí tak zle a prečo sa moje detstvo musí toľko líšiť od detstva iných ľudí. A tak som došla k názoru, že keď sa vydám za bohatého muža, nebudem mať podobné starosti," vypovedala Čou.

Lily Ping (28) sa domnieva, že jej výučba konverzácie, rozvoja osobnosti či tradičného nalievania čaju s príslušnou eleganciou prinesie lepšie vyhliadky. "Dúfam, že sa budem stýkať s ľuďmi na vyššej úrovni než pred absolvovaním tohto kurzu. S ľuďmi, ktorí už dosiahli vo svojej kariére isté úspechy," vysvetlila Ping.

Zakladateľka centra Šao Tchung v škole tiež vyučuje, prednáša svojim žiačkam o tom, ako odhadnúť povahu a osobnosť potenciálneho nápadníka. Podľa Šao vzdelávacie stredisko rozvíja kvality žien a stanovuje im pri tom cieľ, za ktorým sa mnohé v Číne ženú.

"Podporujeme vnútorné kvality a rozvíjame osobný potenciál. Keby som ale svoju školu propagovala ako inštitúciu pripravujúce dievčatá na založenie spokojnen rodiny a zdokonalenie seba samého, veľa adeptiek by nad tým povzdychlo. A tak som si povedala, prečo to nepovedať otvorene: chcete sa vydať za majetného muža? " uviedla Šao.

Druhá najväčšia ekonomika sveta Čína je domovom 189 miliardárov a takmer jedného milióna milionárov. Pri hľadaní životných partneriek sa už vraj na školu obrátilo viacero vhodných bohatých slobodných mužov a v niekoľkých uplynulých mesiacoch táto inštitúcia dala dohromady 30 párov, ktoré už mali svadbu.

"Keď dievčatá absolvujú výučbu v tejto škole, zvýšia svoje osobné kvality a lepšie potom môžu splniť očakávania mužov ako ja, ktorí hľadajú priateľku alebo životné partnerku," povedal Wen Wen (32), ktorý chodí s jednou z absolventiek školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu