Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Nová reality show: Prostitútky súťažia o peniaze a svadbu

Jedna zo súťažiacich Precious Kawaingaová
Jedna zo súťažiacich Precious Kawaingaová

LUSAKA - Reality show, ktorá má pomôcť bývalým prostitútkam nájsť si manžela, spustila Zambijská televízia. O hlavnú cenu zodpovedajúcu v prepočte asi 6 300 eur, plus zaplatené výdavky na svadbu, súperí 18 sexuálnych pracovníčok, a televízna stanica MUVI TV uvádza, že im chce týmto spôsobom ponúknuť druhú šancu.

"Chceme (tým) ženám zmeniž život. Koniec koncov sú to tiež ľudia," povedala spravodajskému serveru BBC News hovorca televízie Coreena Paulinaová. Súťažiace televízie regrutovala priamo v uliciach hlavného mesta Lusaky, ale aj v ďalších častiach krajiny, dodala.

Niektoré z účastníčok uviedli, že svoje tela predávali, pretože sú osamelými matkami a nemohli svoje deti inak uživiť. "Musela som nejako zarobiť na živobytie pre seba a svoje dve deti," povedala Precious Kawaingaová (28). "Uchýlila som sa k prostitúcii, pretože otec mojich detí sa ku mne obrátil chrbtom," dodala.

S holými rukami neodídu ani tie súťažiace, ktoré diváci z programu postupným hlasovaním vylúčia; od MUVI TV dostanú cenu útechy vo výške približne 700 až 1000 eur, a tiež ponuku práce na plný úväzok, aby sa nemuseli vracať k prostitúcii.

Reakcie divákov v hlavnom meste Lusaka sú však zmiešané. "Raz prostitútka, vždy prostitútka. Zmeniť sa cez noc je veľmi ťažké," povedal Humphrey Banda. Avšak Prisca Chisengaová je iného názoru: "Nie je fér súdiť je podľa ich minulosti," vyhlásila.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu