Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Najmladší bubeník má 7 rokov a hrá ako kráľ

Julian Pavone Zobraziť galériu (5)
Julian Pavone (Zdroj: julianpavone.com)

NEW YORK - Sedemročného amerického chlapca uznali v utorok predstavitelia Guinessovej knihy rekordov ako najmladšieho profesionálneho bubeníka na svete. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podľa pravidiel Guinessovej knihy musí bubeník natočiť aspoň jednu komerčnú nahrávku a dostať za svoju prácu zaplatené. Navyše musí počas piatich rokov odohrať aspoň 20 45-minútových koncertov, ak má spĺňať podmienky "profesionálneho bubeníka".

Tieto body Julian Pavone z Michiganu naplnil a zároveň dostal certifikát bubeníka-profesionála už 21. marca 2010, kedy mu bolo päť rokov, desať mesiacov a tri dni.

Julianov otec Bernie Pavone, ktorý je sám bubeník, povedal, že synova muzikantská kariéra začala, ešte než sa narodil. "Púšťal som stále hudbu na manželkine brucho v čase, keď bola tehotná," vyhlásil.

Julian sa už objavil v zhruba 150 televíznych a spravodajských reláciách vrátane Show Oprah Winfreyovej, Good Morning America či The Maury Show. Predchádzajúcim držiteľom rekordu bol Tiger Onicuka z Japonska, ktorý mal deväť rokov a deväť mesiacov, keď ho potvrdili ako najmladšieho profesionálneho bubeníka.

 

Najmladší profesionálny hudobník

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu