Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Uprostred Zeme môže byť ukrytý paralelný svet

Je pod povrchom Zeme ďalší svet?
Je pod povrchom Zeme ďalší svet? (Zdroj: eutimes.net)

BRATISLAVA - Zdá sa, že vedci nachádzajú nové a nové dôkazy existencie paralelných svetov. Fyzici zo stanfordskej univerzity vypočítali, že pri Veľkom tresku mohlo vzniknúť až 101016 vesmírov. Je teda celkom dobre možné, že uprostred Zeme sa skrýva jeden z nich.

Podobné teórie nachádzame v dejinách ľudskej civilizácie už od antického Grécka, kedy sa do popredia dostal mýtus o Tartare - zlovestnom podsvetí. Filozof Anaxagoras (5. storočie n.l.) písal o tom, že Zem má plochý tvár, je dutá a pod ňou sa nachádzajú hviezdy.

Hypotézy o existencii dutého priestoru vo vnútri Zeme sa objavili aj neskôr. Boli predložené vedcami ako Galilei, Franklin či Lichtenberg. V roku 1818 John Cleves Symmes zasypal americký Kongres, vysoké školy a popredných vedcov správami, v ktorých sa snažil dokázať, že Zem bola vyrobená z niekoľkých sústredených zemegulí s otvormi v blízkosti pólov.

Sovietsky akademik V. Obruchev predložil hypotézu o obrom meteorite, ktorý narazil do Zeme v praveku. Podľa neho mohol preraziť až do zemskej kôry a vytvoriť tam "prázdnotu". Americký výskumník Cyrus Teed povedal, že povrch Zeme by mohol byť vnútorným plášťom, na ktorom všetci žijeme. Ide o hypotézu tzv. "konkávnej dutej Zeme".

Ak je však pravda, čo i len zrnko z týchto teórií, ako by asi vyzerali "ľudia", ktorí v takomto svete žijú?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu