Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za steak s Buffettom zaplatil vyše 2,63 milióna USD

Warren Buffett
Warren Buffett

NEW YORK - Ceny steakov, ktoré podávajú v reštaurácii Smith & Wollensky v newyorskej štvrti Manhattan, začínajú pri sume 36,50 USD. Ale ak si v tej istej reštaurácii dáte steak v spoločnosti legendárneho investora a miliardára Warrena Buffetta, zaplatíte viac ako 2,63 milióna USD (1,81 milióna eur).

To je totiž najvyššia ponuka, za akú sa v piatok (10.6.) večer newyorského času na charitatívnej aukcii vydražil obed so známym finančníkom, ktorého prezývajú "veštec z Omahy".

Pôvodne sa najvyššia ponúkaná cena za steak s Buffettom vyšplhala "len" na 2,35 milióna USD, ale anonymný dražiteľ k nej pridal ďalších 280.111 USD a stal sa definitívnym víťazom.

Záujem o stretnutie s legendárnym miliardárom však oproti vlaňajšku klesol. Na aukcii sa zúčastnilo 9 dražiteľov a cenu zvýšili celkovo 77-krát. Výsledná suma pritom prevýšila vlaňajší výťažok z aukcie len o 111 USD.

Peniaze z dražby idú na účet neziskovej organizácie Glide zo San Francisca, ktorá poskytuje jedlo, zdravotnú starostlivosť, ubytovanie aj kurzy pre chudobných a bezdomovcov.

Buffett začal s dražbami v prospech charity v roku 2000, keď ho jeho zosnulá prvá manželka Susan zoznámila so zakladateľom nadácie reverendom Cecilom Williamsom. Informovala o tom agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu