Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemci majú najmenší zmysel pre humor

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: bleskovky)

LONDÝN - Viac ako 30 tisíc ľudí v 15 krajinách sveta vyzvali, aby zoradili národy s najmenším zmyslom pre humor. Výsledok prieskumu zrejme posilnil medzinárodný stereotyp ľudí bez humoru, pretože na prvom mieste sa ocitlo Nemecko. Informuje o tom dnes internetové vydanie britského denníka The Daily Telegraph.

Ale aby neboli Briti príliš nafúkaní a domýšľaví, ako napísal britský denník, prieskum, ktorý uskutočnila internetová stránka Badoo.com, ich zaradil na štvrté miesto za Rusko a Turecko.

Množstvo ľudí v prieskume odpovedalo, že Nemcov vníma ako ľudí, ktorých silnou stránkou je skôr ako humor racionalita a efektívnosť.

Hovorca Badoo.com Lloyd Price k prieskumu povedal. "Nemci v toľkých veciach brilantní, vrátane výroby áut a toho, že nás porážajú vo futbale. Žiaľ, rozprávanie vtipov k nim vždy nepatrí." Pokiaľ ide o nelichotivé postavenie Britov v rebríčku, Price uviedol, že v medzinárodnom porovnaní je Veľká Británia vnímaná ako krajina, ktorej ľudia upätí a rezervovaní.

V rebríčku krajín, ktorých občania majú najmenší zmysel pre humor, na piatom mieste nasleduje USA, šieste je Francúzsko, siedme Poľsko, ôsme Belgicko, deviate Holandsko a desiate miesto obsadila Kanada.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu