Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Trailer k dráme Muži, ktorí nenávidia ženy od dnes na internete!

Muži, ktorí nenávidia ženy
Muži, ktorí nenávidia ženy (Zdroj: PR článok)

Trailer k dráme Muži, ktorí nenávidia ženy, natočenej podľa prvého dielu knižnej trilógie Stiega Larssona Millennium, sa dnes objavil aj na internete a ihneď vzbudil veľkú pozornosť verejnosti a médií.

Z fenomenálnej trilógie sa dohromady celosvetovo predalo 50 miliónov výtlačkov v 46 krajinách. Knihy vyšli aj na Slovensku vo vydavateľstve IKAR a dosiahli predaj takmer 40 tisíc výtlačkov.

Film od režiséra Davida Finchera o záhadných zmiznutiach a podivuhodných vraždách, v hlavnej úlohe s Danielom Craigom a Rooney Marou príde do slovenských kín začiatkom roka 2012. Scenár napísal Steven Zaillian.

O filme:

Odvtedy prešlo už 40 rokov, čo Harriette Vanger, dievča z vplyvného rodinného klanu zmizlo... Jej telo sa nikdy nenašlo. Strýko zmiznutej dievčiny je presvedčený, že išlo o vraždu, za ktorou stojí niekto z rodiny. Vyšetrovaním poverí kritizovaného finančného novinára Mikaela Blomkvista (Daniel Craig) a nevrlú potetovanú hackerku Lisbeth Salander (Rooney Mara). Duo netradičných vyšetrovateľov príde na súvislosti spojené s Harriettiným zmiznutím a množstvom podivuhodných vrážd, ktoré sa udiali za posledných 40 rokov. Mikael a Lisbeth začínajú rozpletať pavučinu záhad rodinnej histórie Vangerových...

Boris Filan o knihe...

Stieg Larsson prišiel ako zjavenie!

A vôbec nie placho, opatrne. Ale ako príval, hneď so skvelou trilógiou, z ktorej som čítal prvé dva diely a teším sa na tretí. Stalo sa mi to čo zriedka, pozeral som sa koľko mi ešte zostáva strán a bolo mi ľúto, že už tak málo. Na Stiegovi Larssonovi je úžasné, že ďalšie pokračovania nenapíše (pozn. redakcie: autor zomrel v roku 2004, krátko po tom, čo odovzdal švédskemu vydavateľovi rukopisy trilógie Millennium). Je veľa spisovateľov, ktorí by radi aj takú cenu zaplatili. Pre nás je skvelé, že tie tri knihy napísal. Vďaka nim dnes patrí do elitnej ligy tých najlepších.“

Trailer Girl dragon

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu