Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Roswelli údajne nepristálo UFO, ale piloti doktora Mengeleho!

V Roswelli mali pristáž mimozemšťania
V Roswelli mali pristáž mimozemšťania (Zdroj: xterster.com)

ROSWELL - Roswellský incident, pri ktorom mal v júli 1947 havarovať v púšti Nového Mexika lietajúci tanier, bol nevydarený pokus sovietskeho diktátora Josifa Stalina vyvolať v USA davovú hystériu. Vo svojej knihe Area 51: Necenzurovaná história prísne tajnej americkej vojenskej základne to píše novinárka Annie Jacobsenová.

V hlavnej úlohe jednej z najznámejších afér UFO neúčinkovala podľa Jacobsenovej žiadna mimozemská loď ale akýsi ruský kozmický aparát s "podivnými pilotmi detskej veľkosti". Posádka vraj bola dielom nacistického lekára Josefa Mengeleho, ktorého si pre túto prácu najal Stalin. Jacobsenová svoje tvrdenia dokladá citáciami istého anonymného zdroja.

Tak ako v ostatných teóriách roswellských udalostí Jacobsenová píše, že do prípadu zasiahla vláda USA a vytvorila krycia správu o UFO. Tá z mimozemšťanov urobila legendu a z novomexického Roswellu turistickú atrakciu.

Bill Lyne, ktorý v roku 1993 vydal knihu s názvom Mimozemšťania z Pentagonu, súhlasí s názorom, že roswellský incident bol podvrh. Na rozdiel od tézy Jacobsenovej nepovažuje za jeho tvorcu Rusov, ale vládu USA. "Ale tá vec s Menegelem sú táraniny, pretože Mengeleho rekrutovala CIA a v skutočnosti bol prevezený do Albuquerque," vyhlásil Lyne.

Jacobsenová pri písaní knihy vedela, že ľudia budú nedôverčiví. "Ale ja absolútne verím pravdovravnosti môjho zdroja, verím, že je dôležité, že som tú informáciu vytiahla, pretože to je špička obrovského ľadovca."

Mengeleho, ktorý bol kvôli svojim neslávne známym pokusom na ľuďoch v koncentračných táboroch nazývaný ako Anjel smrti, po druhej svetovej vojne síce zajali, ale už v lete 1945 ho omylom prepustili na slobodu.

Potom sa pod falošným menom skrýval Nemecku a v roku 1949 utiekol do Argentíny. Zomrel 7. februára 1979 pri kúpaní v Atlantiku v brazílskom mestečku Bertioga. Pravdepodobne dostal kŕč alebo mŕtvicu a utopil sa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu