Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na povale našiel 45-tisíc, vrátil ich späť!

Rolky bankoviek našiel Josh v povale nad garážou Zobraziť galériu (2)
Rolky bankoviek našiel Josh v povale nad garážou

SALT LAKE CITY - Muž z amerického Utahu objavil na povale domu, do ktorého sa nedávno prisťahoval, ukrytých 45-tisíc dolárov (cca 32-tisíc eur). Josh Ferrin bol však natoľko čestný, že peniaze vrátil deťom pôvodného majiteľa.

Nález ho doslova šokoval. "Skoro som sa z toho zbláznil. Zamkol som sa v aute, zavolal som žene a povedal jej, že neuverí, čo som práve našiel," povedal Josh.

Spolu s manželkou a deťmi rozprestreli všetky bankovky na stôl, aby ich spočítali, po 40-tisícoch však prestali. Hoci boli v pokušení, aby si ich nechali a splatili tak pôžičku za dom, nakoniec sa rozhodli inak. Josh vyhľadal potomkov bývalého majiteľa domu, ktorý zomrel a peniaze im odovzdal.

"Nie som dokonalý a klamal by som, keby som povedal, že som si ich ani na minútu nechcel nechať. V mysli mi hneď prebehla predstava, že by som za tie peniaze mohol dať zrekonštruovať dom a opraviť auto. Neboli ale naše, a preto sme ich vrátili tomu, komu patria," uviedol Ferrin. Teraz dúfa, že dobrý skutok inšpiruje aj jeho deti, ktoré si z neho zoberú ponaučenie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu