Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Malá ale silná: V 11 rokoch dvíha nad hlavu 30 kg!

Charley udvihne takmer 30 kíl Zobraziť galériu (2)
Charley udvihne takmer 30 kíl

GLASGOW - Jedenásťročná Charley Craigová sa už vo svojom mladom veku môže popýšiť titulom "Najsilnejšia školáčka Británie". Pri výške 1,4 metra a váhe 32 kíl dokáže zdvihnúť nad hlavu takmer toľko, koľko váži ona sama!

Malá vzpieračka sníva o tom, že raz vyhrá zlato na Mládežníckych hrách Spojeného kráľovstva. Vďaka tvrdému tréningu sa zlepšuje každým dňom, v telocvični totiž trávi až dvanásť hodín týždenne. "Je to naozaj ťažké, skoro stále ma niečo bolí. Ale potom sa obzriem späť a keď vidím, čo som dokázala, dodá mi to silu," hovorí.

Charley začala so vzpieraním v deviatich rokoch, vtedy udvihla 13 kilogramov. Vzpieranie majú Craigovci v rodine; jej mama Amanda (37) sa tomuto športu venovala dvadsať rokov a brat Daniel (20) sa stal sestriným osobným trénerom. Popri tom Amanda dozerá na to, aby dcéra dodržiavala prísnu diétu pozostávajúcu z cestovín, ovocia a zeleniny.

Charley sa od ostatných dievčat ničím nelíši. Na stenách v detskej izbe jej visia plagáty obľúbených hercov či spevákov a zo všetkého najradšej trávi čas so svojimi kamarátkami. Dúfa, že jedného dňa bude môcť svoju krajinu reprezentovať na Olympijských hrách. Nepodceňuje ale ani vzdelanie; po skončení športovej kariéry by chcela byť doktorkou, aby mohla pomáhať ľuďom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu