Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zaujímavý prieskum: iPhone je telefónom chudobných

iPhone
iPhone

LONDÝN/BRATISLAVA - Užívatelia mobilných telefónov iPhone sa radi pochvália svojím drahým miláčikom. Avšak podľa najnovšieho prieskumu jeden z piatich majiteľov musel priznať, že má pravidelne prečerpaný účet. Pritom užívatelia operačného systému Android alebo BlackBerry sú na tom rozhodne finančne lepšie.

Celkovo 54 percent z tých, ktorí využívajú telefónny systém Android a polovica majiteľov BlackBerry uviedla, že nikdy sa na účte nedostala do minúsu. Údaje boli odhalené v ankete, ktorá zistila, že finančné postavenie a plat môžu byť spojené s tým, aký typ telefónu ľudia používajú. Tí, ktorí mali Android alebo BlackBerry, zarábali viac ako vlastníci iPhone.

Prieskum YouGov ďalej odhalil, že desať percent majiteľov BlackBerry zarobilo viac ako 50-tisíc libier ročne, ale len päť percent užívateľov iPhone dosiahlo túto mzdovú hladinu. Celkom sedem percent majiteľov mobilných telefónov Android malo plat v tomto rozsahu.

Približne polovica užívateľov iPhone zarába menej ako 20-tisíc libier za rok, v porovnaní s 38 percentami tých, ktorí vlastnia BlackBerry a 27 percent užívateľov Android-u.

Android predstihol iPhone aj ako najpopulárnejší smartphone vo Veľkej Británii s 28 percentami, pričom mobil od Apple dosiahol 26 percent. Iba 14 percent z 2000 opýtaných uviedlo, že používa Blackberry. Smartphone, ktorý sa stal veľmi obľúbeným za posledný rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu