Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Oblečený pes nič nové, ale kengura?!

Irwin najradšej spí v pyžame Zobraziť galériu (3)
Irwin najradšej spí v pyžame

LONDÝN/BRATISLAVA - Irwin má rád vo svojom živote pohodlie. Rozváža sa po meste, rád nosí oblek a spí v mäkkej posteli. Na tom by nebolo nič divné, keby Irwin nebol kengura.

Oblečený ako človek spí v noci v posteli a majiteľke Christie Carrovej (39) vraj vždy kradne vankúš. Irwin, ktorý momentálne váži 11 kíl, sa dostal do útulku, keď sa mu podarilo zlomiť si krk na plote, do ktorého vrazil. Od tej doby sa o neho stará Christie, ktorá býva v Oklahome.

"Oblečenie chráni Irwinovu kožu pred poranením. A musím priznať, že vyzerá celkom roztomilo," povedala žena. Keď idú na prechádzku, tlačí ho v kočíku alebo umiestni do detskej autosedačky. Tiež je pravidelným návštevníkom v miestnom ústave sociálnej starostlivosti. "Milujú ho držať a hladkať ho. Prináša veľa radosti ľuďom, mladým i starým," uviedla Christie.

Podľa veterinára Irwin, ktorý je čiastočne ochrnutý, nebude vážiť viac ako 22 kg a merať 91 cm, čiže dosiahne asi iba polovicu rozmerov normálnej kengury. Ale starosta Mike Lester sa obáva, čo by sa mohlo stať, keby Irwin získal plnú mobilitu a úradníci môžu odporučiť, aby ho žene odobrali.

Tá sa ho však nemieni vzdať. "Radšej by som sa presťahovala do iného štátu alebo krajiny, ako sa ho vzdala. Je to môj najlepší priateľ," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu