Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dá sa svadba zvládnuť bez stresu?

Chystáte svadbu? Organizácia môže byť nekonečná. Pokiaľ si neviete rady, čo skôr vybaviť a za kým ísť, existujú odborníci, ktorí sa v tom vyznajú. Nový Čas vám poradí, na čo všetko pred svadbou myslieť, čo a za koľko vám svadobná agentúra môže zabezpečiť.

Prvým dôležitým krokom je stanovenie dátumu svadby, výber sály a kostola či miestneho úradu. Potom prídu na rad prstienky, fotograf, šaty, a to je ešte len začiatok predsvadobného kolotoča. Ak ste organizačný typ, máte vyhraté. Niektoré páry si však radšej nechajú poradiť a starosti prenechajú iným.

Agentúra – koľko času potrebujú
„Odporúčaný čas je začať s prípravami minimálne 3 mesiace pred svadbou. V nutných prípadoch sa dá zorganizovať aj za kratší čas,“ konštatuje Zuzana Markovičová zo svadobného štúdia Elizabeth. Treba však myslieť na to, že len svadobné oznámenia by sa mali posielať asi 1 mesiac vopred. „Najideálnejšie je organizovať svadbu asi pol roka dopredu,“ dodáva Markovičová.

Čo všetko vybavia
Niektoré svadobné agentúry sú schopné pripraviť svadbu „na kľúč“. Ponúkajú široký sortiment služieb, disponujú overenými dodávateľmi (kvetiny, svadobné šaty, koláče). Pomôžu vybaviť všetky formality, nájsť vhodné miesto pre obrad a hostinu. Hodinu po hodine vám zorganizujú priebeh celého dňa. Ku každému klientovi pristupujú individuálne a prispôsobujú sa jeho požiadavkám a finančným možnostiam.

Výhody vlastnej organizácie
Ak si svadbu organizujete sami, máte dohľad nad jej celou prípravou, a tak vás nič nesklame. Osobne sa stretnete so všetkými, ktorí sa budú podieľať na realizácii vašej svadby. Organizácia svadby vám však zaberie veľa času. Ušetríte síce na provízii pre svadobnú agentúru, avšak celkom bez organizačných výdavkov sa nezaobídete. Očakávajte zvýšené výdavky za telefón a benzín. Mnoho ľudí však chce byť pri tom a nepremeškať nič z príprav svojho veľkého dňa.

KOĽKO VÁS TO BUDE STÁŤ:

svadobné šaty od 20 000 Sk (nevesta, ženích)
prstienky
od 5 000 Sk
svadobná kytica
od 1 000 Sk
svadobné oznámenie od 15 Sk/1 kus
svadobná hostina od 800 Sk/osoba + koláče
svadobná sála
 od 1 000 Sk
kaderník od 800 Sk
fotograf + kameraman
20 000 Sk
Spolu od 150 000 Sk/80 ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu