Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ochrnuté dievča takmer zomrelo, po 4 mesiacoch opäť chodí!

Rachel Attridgeová má opäť dôvod na úsmev
Rachel Attridgeová má opäť dôvod na úsmev

LONDÝN/BRATISLAVA - Rachel Attridgeová nebola náhle schopná sa hýbať, hovoriť alebo jesť. Jej telo minulý rok postihol Guillain-Barrého syndróm - zriedkavé ochorenie, pri ktorom imunitný systém napáda nervy. Po štyroch mesiacoch na pokraji smrti sa zázračne uzdravila.

Tínedžerka si uvedomila, že sa niečo deje, keď začala zvracať, bolelo ju celé telo, rýchlo sa unavila a strácala kontrolu nad svalmi. Po návšteve blízkej nemocnice lekár jej príznaky vyhodnotil ako chrípku a poslal ju domov oddychovať s liekmi proti bolesti. Už na ceste z nemocnice odmlela, ale tentokrát doktori naznačili, že môže byť tehotná.

Rachel nakoniec ochrnula od pása nadol a jej vystrašená matka sa uchýlila k 130-kilometrovej jazde k vzdialenejšej nemocnici. Tam jej okamžite diagnostikovali vzácne ochorenie.

Jej stav tak dlho neliečili, že ju museli napojiť na prístroje, aby ju udržali pri živote. Štyri mesiace bola úplne paralyzovaná. Za ten čas schudla 12 kíl a túžila po tom, aby ju odpojili.

"Keď som bola na podpore, vedela som, čo sa deje okolo mňa, ale nemohla som sa pohnúť ani kričať, nemohla som ani hovoriť. Jednoducho som chcela zomrieť," hovorí Rachel.

"Niekoľkokrát ju resuscitovali. Dávali jej morfín a iné drogy. Nedalo sa jej ani dotknúť, lebo by kričala od bolesti. Kŕmili ju cez hadičku a všetko musel robiť človek za ňu. Keby sme ju nedostali do nemocnice, zomrela by nám doma v náručí. Bolo to absolútne peklo, keď mám byť úprimná," vysvetľuje matka Lynn (46).

Po dlhom období rehabilitácie však konečne svitá na lepšie časy a Rachel získava späť svoju silu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu