Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Ideálna jarná aktivita – bicykel

Ideálna jarná aktivita – bicykel Zobraziť galériu (6)
Ideálna jarná aktivita – bicykel

Tiež si hovoríte, že s príchodom pekného počasia budete športovať? Ten správny čas je na dosah, jar pomaly klope na dvere. Nesmelé slniečko sa nám už kde tu ukazuje a denná teplota okolo pätnásť stupňov je pre pohyb na čerstvom vzduchu akurát. Tak už neostáva nič iné, len sa do toho pustiť.

Treba si však vybrať správny šport pre vás. Zvažovali ste bicykel? Ide o príjemný nenásilný pohyb, pri ktorom navyše spoznávate okolie a preto sa nestane stereotypom. Ak sa vám táto myšlienka pozdáva, ale neviete sa odhodlať k praktickej realizácii, navštívte výstavu Cyklo Show v bratislavskej Inchebe od 17. do 20. marca.

Vyberiete si z ponuky rôznych typov bicyklov – rekreačných alebo aj profesionálnych. V poslednom období sa aj na slovenskom trhu začali objavovať elektrické bicykle. Podľa technickej definície je takýto bicykel poháňaný hybridným pohonom, teda kombináciou sily svalov a elektromotora. Elektrické bicykle sú dobrým spôsobom ako začať športovať postupne a bezbolestne. Hýbete sa pokiaľ je vám to príjemné a keď sa už naozaj nedá, pomôžete si motorom. Navyše elektrický bicykel je lacným spôsobom, ako jazdiť a nemíňať pritom peniaze na benzín, zákonné poistenie vozidla, vybavenie ŠPZ. Netreba pritom mať ani vodičský preukaz a v meste ani prilbu. Elektrické bicykle sú legálnym dopravným prostriedkom, s ktorým môžno jazdiť po chodníku, po ceste a cyklotrase. Aj túto zaujímavú novinku, si môžu vyskúšať návštevníci výstavy Cyklo Show.

Výstava prinesie aj slovenskú premiéru tricykla 3BIAN, ktorý je určený predovšetkým ľuďom, ktorí majú z nejakého dôvodu obmedzenú schopnosť pohybu. Tricykel im pomôže plnohodnotne sa pohybovať a robiť vo svojom živote veci ktoré milujú - byť so svojimi priateľmi bez toho, aby museli byť odkázaný na cudziu pomoc. Umožní samostatne sa postarať o nákupy, či vrátiť sa na obľúbené miesto v prírode.

Skúsení cyklisti si vyberú z nových modelových rád, množstva doplnkov, ochranných prvkov, avšak výstava prinesie aj skateboardy a cyklovozíky. Okrem toho, je pripravený aj sprievodný program pozostávajúci z blokov prednášok o cyklistických trasách, o tipoch ako prispôsobiť bicykel pre jazdu v meste a kadiaľ jazdiť v Bratislave. Verejnosť si rôzne typy bicyklov vyskúša na cyklodráhe. Cykloshow prebieha zároveň s výstavou motocyklov Motocykel a výstavami lodí a rybárstva v termíne 17. – 20. marca 2011 v bratislavskej Inchebe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu