Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Miliardár (87) sa snaží prejesť k 125-tym narodeninám!

David Murdock má smelé plány
David Murdock má smelé plány

LONDÝN/BRATISLAVA - Kalifornský miliardár David Murdock sa rozhodol dožiť 125 rokov vďaka zdravej strave. Kým ostatní vrážajú peniaze do hyperbarických komôr, on vložil 500 miliónov dolárov na výskum jedlých plodín, ktoré sú podľa neho kľúčom k dlhému životu.

Bielovlastý muž nebol za svoj život takmer chorý a je náročný na to, čo skonzumuje. Murdock, ktorý patrí medzi 400 najbohatších Američanov, vypije denne dva až tri nápoje z práškových banánov a šupiek pomarančov. Potom je tu 20 druhov ovocia a zeleniny, morských plodov, vaječných bielkov, fazule a orechov. Na zozname zakázaných sú mliečne výrobky, červené mäso a hydina, alkohol, cukor a soľ.

Murdock sa snaží pohybovať na slnku, ktoré je životne dôležité pre absorpciu vitamínu D a chodí spať najneskôr o 11 hodine večer.

Jeho posadnutosť sa začala po tragickej smrti tretej manželky Gabriele, ktorá zomrela na rakovinu vo veku 43 rokov. "Keby som vedel, to, čo viem dnes, mohol som svojej žene zachrániť život," uviedol pre médiá.

Hoci má magnát ideálny krvný tlak, čisté tepny a dobrý svalový tonus, lekári pochybujú o tom, že sa dožije 125 rokov. Jeho otec zomrel vo veku 90 rokov, ale jeho matka ešte ako mladá a obe sestry sú už po smrti.

Dĺžka života pre mužov narodených v USA dnes predstavuje 75 rokov a demografické údaje naznačujú, že muž, ktorý dosiahol 87 môže očakávať len ďalších päť rokov života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu