Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Marián Pecho má 20-tisíc reklamných pier z celého sveta

Pecho ešte nestačil roztriediť celú hŕbu pier.
Pecho ešte nestačil roztriediť celú hŕbu pier.

MICHAL NAD ŽITAVOU - Má 20-tisíc pier! Marián Pecho (35) z Michala nad Žitavou neďaleko Nitry začal zbierať perá pred siedmimi rokmi. Vďaka svojej úctyhodnej zbierke sa stal stredoeurópskym rekordérom. Napriek tomu sa mu občas stáva, že nemá čím písať a pero si musí požičať!

„Áno, je to čudné, ale stáva sa to. Niekedy však požičané pero zabudnem vrátiť, a aj vďaka takýmto „zabudnutým“ písadlám sa spočiatku rozrastala moja zbierka,“ smeje sa M. Pecho. O perá s reklamnou potlačou sa z recesie zaujíma od roku 1999. Keď ich mal po roku asi 100, myslel si už, že je frajer. Tento názor zmenil, keď ich mal čoskoro 2-tisíc.

Po uverejnení článku v Novom Čase o jeho záľube pred tromi rokmi sa mu začali hrnúť ponuky na darovanie či výmenu pier z celého Slovenska i spoza hraníc, nuž a dnes má už neuveriteľných 20-tisíc pier! Vystavil ich na tabule v sklade jeho firmy a v miestnosti zapĺňajú 66 štvorcových metrov. Ďalšie hŕby pier ešte čakajú na roztriedenie.

„Zvyčajne ich ukladám podľa typu alebo výrobcu. V papiernictvách ich nekupujem, tam reklamné perá nepredávajú,“ dodáva M. Pecho s úsmevom. K jeho najzaujímavejším úlovkom patrí pero od izraelskej vojenskej rozviedky, či perá, ktoré dali zhotoviť mníšky pri príležitosti založenia rehole. Tiež písadlá v tvare kosti, injekcie a perá z recyklovaného papiera.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu