Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Okoloidúcich presviedčala, že je nepočujúca, za dve hodiny zarobila 2 500 SK

Na stanici mestskej polície sa tvárila skrúšene. Zobraziť galériu (2)
Na stanici mestskej polície sa tvárila skrúšene.

PREŠOV - Tomu sa povie biznis! Žobrajúcej žene (30) sa v Prešove podarilo za dve hodiny „zarobiť“ 2 500 korún. Okoloidúcich obmäkčovala tabuľkou, na ktorej mala nápis, že je nepočujúca z Bratislavy a peniaze potrebuje na operáciu.

Ako však vysvitlo, počuje až veľmi dobre a nie je z Bratislavy, ale z neďalekých Košíc. Možno by jej výnos bol ešte vyšší, ale skončila v rukách prešovskej mestskej polície. „Pozorovali sme ju asi pol hodiny prostredníctvom bezpečnostnej kamery a keďže sa správala k okoloidúcim agresívne, ťahala ich za rukávy, zakročili sme,“ povedal člen hliadky.

Žena sa na stanici mestskej polície tvárila skrúšene a vysvetľovala: „Mám tri malé deti od troch do piatich rokov a som bez príjmu. Nič lepšie mi nenapadlo, len skúsiť im zaobstarať prostriedky na potraviny takýmto spôsobom.“ Žena býva u známej na Luníku IX. Pomáhajú jej vraj aj košickí taxikári, jeden z nich ju údajne priviezol do Prešova. „Sú to dobrí ľudia. Tiež mi občas prispejú finančne, alebo dajú cigarety,“ vraví Košičanka. V Prešove sa jej zrejme darí celkom slušne.

Mestská polícia ju tu „zbalila“ už asi pred trištvrte rokom. Vtedy mala tabuľku s nápisom, že je zo Srbska a potrebuje peniaze na cestu domov. Policajti jej po výsluchu peniaze vrátili. Tvrdila, že hneď, ako ju prepustia, odcestuje prvým vlakom späť do Košíc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu