Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prečistite si organizmus

Rôzne džúsy si jednoducho pripravíte aj sami doma.
Rôzne džúsy si jednoducho pripravíte aj sami doma.

S blížiacim sa oteplením ľudia začínajú čoraz viac pozerať na svoju hmotnosť a rozmýšľať na tým, ako posilniť cez zimu zanedbávané telo. Nastáva jarná očista organizmu.

Ľudský organizmus je po dlhej zime vyčerpaný nielen nedostatkom slnečného žiarenia, vitamínov, ale tiež nesprávnou životosprávou. Tažké jedlá, málo čerstvej zeleniny i ovocia a nedostatok pohybu spravia svoje. V tele sa nahromadí množstvo škodlivých látok, ktoré treba dostať von. Pomáhajú na to aj očistné kúry.

Poraďte sa s lekárom
Nie je dobré, ak sa na očistné kúry vrhnete bez akéhokoľvek uváženia alebo porady s lekárom. Každý organizmus je iný a pokiaľ niekto napríklad na pôst reaguje dobre, ďalšiemu môže uškodiť. Všetko závisí od veku, kondície a zdravotného stavu. Ak sa rozhodnete pre to, že istý čas vynecháte jedlo - nemal by tento čas presiahnuť viac ako 1 až 3 dni. No ani tu nezabúdajte na dostatok tekutín.

Bylinné čaje a ovocné džúsy
Vynikajúcou na očistu krvi a pokožky je žihľava, táto kúra by mala trvať asi 3 týždne. K obľúbeným patrí aj takzvaný džúsový pôst. Pre začiatočníkov bohato stačí jednodňový, počas ktorého sa pije iba jeden druh šťavy - buď z ovocia, alebo zo zeleniny bez akéhokoľvek prijímania jedla. Vytlačené čerstvé šťavy však treba doplniť minerálnou vodou, bylinným čajom alebo čistou vodou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu