Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Porodila vo veku 62 rokov

Američanka s cukrovkou priviedla na svet už svoje dvanáste dieťa.
Američanka s cukrovkou priviedla na svet už svoje dvanáste dieťa.

REDDING - Od narodenia je slepá, trpí cukrovkou a vysokým krvným tlakom. Napriek tomu má v sebe obrovskú životnú silu a materinskú lásku. Janise Wulf z Kalifornie porodila vo veku 62 rokov už svoje dvanáste dieťa - zdravého syna Adama.

"Vek je iba číslo. Každý je taký starý, ako sa cíti," povedala po pôrode cisárskym rezom šťastná Janise. Sama má už 20 vnúčeniec a tri pravnúčatá. Iróniou osudu je jej najmladší vnuk Quinten len o niekoľko mesiacov starší ako jeho strýko Adam. Aj napriek rozvetvenej rodine stále miluje byť matkou. "Cítim, že toto je môj život. Vždy ma bavilo mať deti. Dokonca čím som staršia, tým som lepší rodič - všetko ide ľahšie," hovorí Janise, ktorá má so svojím tretím manželom Scottom (49) aj trojročného syna Iana. Pre Adama sa rozhodli, aby Ian nebol sám.

V posledných dvoch prípadoch bola Janise umelo oplodnená a napriek zdravotným problémom zvládla obe tehotenstvá a pôrody relatívne dobre. "Vek 35 rokov sa u žien považuje z hľadiska materstva za pokročilý. Všetky tehotenstvá nad touto hranicou sú rizikové. V Janisinom prípade sme však boli na úplne neznámom teritóriu," povedal lekár Jorge Peňa. Podľa manžela Scotta je však Adam už posledným dieťaťom. Kým totiž zmaturuje, Janise bude mať 80 rokov, "určite však bude plná života ako teraz". So starostlivosťou o syna sa s Janise podelí jej najstaršia 40-ročná dcéra. Adam však už nikdy nespozná všetkých súrodencov, pretože jeden už zomrel vo svojich tridsiatich rokoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu