Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Svetová zdravotnícka organizácia nebude zamestnávať fajčiarov

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) sa rozhodla ísť príkladom a do svojich radov prestala prijímať fajčiarov. Toto opatrenie, ktoré potvrdila hovorkyňa WHO Fadela Chad‘bová, nadobudlo účinnosť 1. decembra.

WHO sa tak stala prvou organizáciou Spojených národov, ktorá v boji proti fajčeniu siahla k takémuto drastickému opatreniu. V inzerátoch na voľné miesta je odteraz pripojená poznámka, že WHO je nefajčiarske pracovisko, a preto neprijíma ľudí, ktorí konzumujú tabak „v akejkoľvek forme“. Uchádzači musia uviesť, či sú fajčiari a mienia fajčiť aj v prípade prijatia do zamestnania. V prípade kladnej odpovede ich zo zoznamu kandidátov vyškrtnú. Doterajších zamestnancov sa nové opatrenie nedotkne. Nebudú sa robiť ani náhodné kontroly na odhalenie porušovateľov nariadenia.

WHO vedie už niekoľko rokov kampaň proti fajčeniu. Ako prvá organizácia zaviedla zdravotný štandard, ktorý podpísala väčšina jej členských štátov. Predpis zavádza všeobecný zákaz fajčenia vo verejných budovách a obmedzuje reklamu na tabakové výrobky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu