Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Útok na novinára: Tvár mu poliali kyselinou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KÁBUL - S kyselinou dnes maskovaný muž v Kábule zaútočil na tvár afganského žurnalistu, bývalého televízneho politického komentátora. Oznámil to šéf kábulskej policajnej kriminálky Muhamed Zahir.

Razaka Mamúna, ktorý bol práve na ceste domov, príbuzní rýchlo dopravili do nemocnice a jeho stav je údajne stabilizovaný. Neskôr ho z bezpečnostných príčin previezli do vojenskej nemocnice.

Útok už medzitým odsúdilo niekoľko združení afganských žurnalistov. Klub nezávislých médií v Afganistane ho označil za "neľudský" a "antiislamský". Odsúdil ho aj prezident Afganistanu Hámid Karzaj, ktorý nariadil polícii, aby zločin vyšetrila.

Mamún často vystupuje v televíznych talkshow ako politický analytik a je autorom niekoľkých kníh, vrátane nedávnej, v ktorej kritizoval iránsku vládu. "Myslí si, že sa stal terčom útoku pre svoju novú knihu, podľa neho stoja za útokom Iránci," citoval policajný predstaviteľ z výpovede napadnutého. "Nedal nám žiadny dôkaz, ktorý by potvrdzoval jeho obvinenia, ale napriek tomu ich zahrnieme do nášho vyšetrovania," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu