Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dostal na narodeniny pušku, zastrelil otca a pratetu

Zastrelený otec a prateta
Zastrelený otec a prateta

SPARTANBURG – Chlapec (14) z amerického štátu Južná Karolína zastrelil svojho otca a svoju pratetu a vážne zranil babičku. Čin potom sám ohlásil polícii, jeho motív ale nie je jasný. Dnes o tom informovala agentúra AP.

Chlapec zaútočil na svojich príbuzných v noci na dnešok, potom zavolal policajtov. "Kľudným, kontrolovaným hlasom systematicky vysvetlil, že bude čakať na políciu v dome alebo po jej príchode vyjde von. Povedal, že zbraň odložil na stôl v jedálni," uviedol riaditeľ polície v juhokarolínskom Spartanburgu Tony Fisher.

Policajti v dome našli muža (44) a ženu (83). Boli zastrelení vo svojich posteliach. V dome bola tiež ťažko zranená žena (80). ktorú záchranári odviezli do nemocnice. Útočníkova babička je v kritickom stave.

Útočník už podstúpil prvý výsluch. Policajtom povedal, že k útoku použil pušku, ktorú dostal v septembri od otca k narodeninám. Nevysvetlil však, čo ho k činu viedlo.

Polícia chlapca zatkla a obvinila ho z dvojnásobnej vraždy a z pokusu o vraždu. Zatiaľ nie je jasné, či bude súdený ako dospelý, alebo ako mladistvý. Súdne pojednávanie s ním by malo začať budúci týždeň.

Tento rok je to v Spojených štátoch už druhý prípad, kedy dieťa obrátilo zbraň proti niektorému z rodičov. Pred dvoma týždňami zastrelil chlapec (10) zo štátu Ohio svoju matku, polícia ho obvinila z vraždy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu