Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Acapulcu našli 28 tiel za 12 hodín, strach z násila narastá

Telá, ktoré objavila miestna polícia
Telá, ktoré objavila miestna polícia

MEXIKO - Mexická polícia v prímorskom letovisku Acapulco našla tento víkend v priebehu 12 hodín telá až 28 zavraždených obetí. Naznačuje to, že násilie v turistickom stredisku a v jeho okolí neochabuje.

Správu dnes priniesli miestne médiá. Pätnásť tiel bolo pohodených v nákupnom centre na predmestí Acapulca. Štrnásť z týchto tiel bolo bez hlavy. Informovali o tom predstavitelia mexického štátu Guerrero. Pri mŕtvolách sa nachádzali rukou písané symboly naznačujúce, že vraždy spáchali drogové kartely. Takéto symboly používajú kartely ako varovanie pre prípadných konkurentov, aby sa stiahli z ich sféry vplyvu.

Polícia vyjadrila podozrenie, že za vraždami stojí Joaquín "El Chapo" Guzmán, šéf drogového kartelu Sinaloa. Zvyšné z 28 mŕtvol sa tento víkend našli na rôznych miestach po celom Acapulcu, ktoré leží 400 kilometrov južne od hlavného mesta Mexiko, na pobreží Tichého oceánu. Polícia je po vypuknutí násilia vo zvýšenom stave pohotovosti a mexická federálna vláda oznámila, že do Acapulca vyšle federálnych vojakov.

Známe letovisko Acapulco je už dlho dejiskom boja konkurenčných drogových kartelov. Únos 20 návštevníkov zo susedného mexického štátu vlani dominoval svetovým médiám - najmä po tom, ako 18 z nich našli neskôr mŕtvych na banánovej plantáži na okraji Acapulca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu