Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

USA chcú od Twitteru informácie o ľuďoch z WikiLeaks

Julian Assange
Julian Assange

LONDÝN - Organizácia WikiLeaks dnes uviedla, že americké úrady si vyžiadali informácie z kont jej zamestnancov na sociálnej sieti Twitter.

Americkí vyšetrovatelia navštívili sídlo Twitteru v San Franciscu a vyžiadali si obsah súkromných odkazov, kontaktné informácie a ďalšie osobné údaje týkajúce sa zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea a troch ďalších osôb spojených s touto organizáciou.

Obľúbená mikroblogová webstránka správu nekomentovala. WikiLeaks reagovala na postup amerických úradov s rozhorčením a vyhlásila, že ide o obťažovanie. "Ak by sa iránska vláda pokúsila získať takéto informácie od novinárov a aktivistov z iných krajín, ozvali by sa ľudskoprávne skupiny," uvádza sa vo vyhlásení Juliana Assangea. WikiLeaks má tiež podľa vlastného vyjadrenia podozrenie, že vyšetrovatelia sa skontaktovali aj s ďalšími americkými internetovými spoločnosťami.

Úrady USA skúmajú možnosť zasiahnuť právnymi prostriedkami proti WikiLeaks a jej zamestnancom po tom, ako došlo po zverejnení tisícov dôverných dokumentov k naštrbeniu reputácie amerických predstaviteľov a poškodeniu imidžu Washingtonu vo svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu