Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Černošským lupičom bol poľský emigrant!

Konrad Zdzierak
Konrad Zdzierak

BRATISLAVA/VARŠAVA – Polícia v americkom štáte Ohio pátrala po černošskom lupičovi, ktorý prepadol päť bánk a lekáreň. Až po dlhšom čase zistili, že lupičom nebol černoch, ale že ich dokonale zmiatol mladý poľský emigrant Konrad Zdzierak v profesionálnej maske. Tá bola natoľko hodnoverná, že za černocha označili lupiča nielen svedkovia, ale aj samotné obete. O prípade informovala poľská televízia TVN24.

Aj v tomto prípade sa potvrdilo, že za všetkým treba hľadať ženu. Zdzieraka, ktorý lúpil v marci a apríli, polícia chytila až po tom, čo ho udala jeho vlastná priateľka. Tá objavila v hotelovej izbe lupičské masky. Ďalšou, ktorú asi hodlal použiť, bola tvár zvráskaveného starca. V počítači policajti našli dokonca záznam, na ktorom sa nakrútil zrejme pri skúške svojej novej podoby. Polícia našla aj Zdzierakove poznámky a domnieva sa, že plánoval aj ďalšie prepady.

Podľa obhajcu jeho klient trpí schizofréniou, o čom majú svedčiť aj nájdené poznámky. „Mám to urobiť ako masový vrah? Alebo ako sériový vrah? Chcem zabíjať a nemôžem urobiť nič, aby som to zastavil,“ písal lupič. „Možno si myslel, že z lúpeží vyjde beztrestne,“ konštatoval advokát Christopher R. McDowell. Na prokuratúru však svojou dômyselnosťou urobil dojem. „Škoda len, že svoju inteligenciu využil takýmto spôsobom,“ reagovala Julie Wilson z prokuratúry v Hamiltone.

Naopak hrdý na svoj výrobok je majiteľ firmy SPX MANS Rusty Slusser, u ktorého si Poliak masku objednal. „Predpokladáme, že naše masky sa používajú v súlade so zákonom, ale nemohol som uveriť tomu, že náš výrobok bol považovaný za ozajstnú tvár. Sme hrdí na to, že maska bola tak realistická,“ uviedol v rozhovore pre poľskú televíziu TVN24. Konrada Zdzieraka súd uznal vinným, konečný výrok by mal padnúť 7. januára. Hrozí mu až 35 rokov väzenia.



Černošským lupičom bol poľský emigrant!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu