Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Spadlo malé lietadlo s 22 ľuďmi, nikto neprežil

Lietadlo typu Twin Otter
Lietadlo typu Twin Otter

KÁTHMANDU - Nehodu malého lietadla, ktoré sa od stredy stratilo v Nepále, nikto z 22 cestujúcich a členov posádky neprežil. Oznámila to včera miestna polícia krátko potom, čo záchranári informovali o tom, že sa im podarilo lokalizovať trosky lietadla.

Ako oznámil agentúre AFP šéf záchranárov, lietadlo sa zrútilo v horách na východe Nepálu. Malé lietadlo typu Twin Otter sa po dopade na zem rozlomilo na niekoľko kusov. "Našli sme 20 tiel. Hľadáme ešte dve ďalšie, ale je isté, že nikto neprežil," dodal hovorca miestnej polície.
    
Stroj
štartoval v stredu z malého letiska v Lamidande vzdialenej asi 320 kilometrov východne od metropoly Káthmandu, ktorá bola jeho cieľom. Z radarov sa stratil pri prelete nad horskou oblasťou.
    
Na jeho palube bolo 19 pasažierov a trojčlenná posádka. Okrem 18 nepálskych cestujúcich, ktorí sa vracali do hinduistického chrámu, v ňom bol pravdepodobne aj jeden cudzinec; podľa agentúry AFP by malo ísť o Američana.
    
Letecká doprava sa stáva čím ďalej tým obľúbenejším spôsobom prepravy v chudobnom Nepále, ktorého cestná sieť nie je príliš rozvinutá. Mnoho dedín a mestečiek, predovšetkým v horských oblastiach, nie je dostupných inak ako lietadlom - alebo pešo.
    
Dopravné nehody v tejto krajine pomerne časté. V auguste zahynulo pri nehode malého lietadla 14 osôb na palube vrátane šiestich cudzincov. V roku 2008 sa zrútilo pri pristávaní na letisku v Lukly, vstupnej bráne k Mount Everestu, malé lietadlo s 19 osobami na palube; väčšinou nemeckými turistami. Nešťastie nikto neprežil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu