Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ženu zbičoval smejúci sa policajt priamo na ulici!

Policajt bije vystrašenú ženu
Policajt bije vystrašenú ženu

LONDÝN/BRATISLAVA - Výkriky bičovanej ženy a smiech policajtov vyvolali pobúrenie verejnosti, po tom, ako sa hrozostrašné video dostalo na internet. Informoval o tom britský denník The Sun.

Neznámej žene policajt v uniforme nariadi, aby sa posadila a vytiahne na ňu bič. Prosí ho, aby prestal, vykríkne bolesťou a strachom. Duhý dôstojník sa smeje, keď si uvedomí, že ho natáčajú, pripojí zopár úderov ku krutému trestu. Ostatní policajti a okoloidúci sa bičovaniu, trvajúcemu zhruba minútu a pol, iba prizerajú.

Žena v dlhých čiernych šatách a šatke volá opakovane svoju matku a snaží sa bič chytiť. Jeden z policajtov jej však vysvetľuje, že ak nepríjme plných 53 úderov, pôjde do väzenia na dva roky.

Bičovanie v Sudáne je celkom obvyklé, justícia však po zverejnení záberov začala vyšetrovanie pre extrémne násilie.

"Nikto by nemal byť vystavený niečomu takému. Ide o kruté, neľudské a ponižujúce zaobchádzanie. Je to predpis, ktorý postihuje najmä ženy. Zákon, ktorý umožňuje bičovanie je diskriminačný a nehumánny," uviedol Mike Blakemore z Amnesty International.

V minulom roku sudánsku žurnalistku Lubnu Hussein odsúdili na 40 rán bičom za nosenie nohavíc. Pod tlakom medzinárodnej kritiky nakoniec vyviazla s pokutou.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu