Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žena podpálila dom, v ktorom muž postrelil brata

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRUTNOVSKÉ - Hasiči v Dvoroch Králové nad Trutnovskom zasahovali dnes popoludní pri požiari domu, v ktorom v stredu postrelil muž svojho brata. Polícia na mieste zadržala priateľku jedného z mužov, ktorá vypovedala, že dom zapálila. Povedala to hovorkyňa královéhradeckej polície Ivana Ježková. Hovorkyňa královéhradeckých hasičov dodala, že plamene spôsobili škodu zhruba 700 tisíc korún (takmer 28 tisíc eur).

"Ženu zadržala hliadka pred domom, priznala sa k tomu, že dom zapálila. Previezli sme ju na pozorovanie do nemocnice, pretože sa nadýchala dymu," povedala hovorkyňa. Na miesto požiaru podľa nej dorazil aj pyrotechnik, pretože v dome bola uskladnená munícia.

"Požiar vypukol v miestnosti na prvom nadzemnom podlaží. Počas hasenia bola v ďalšej miestnosti nájdená uskladnená munícia. Plamene sa k nej našťastie nedostali a nájdené veci zaistili policajní špecialisti," uviedla hovorkyňa hasičov. Požiar zničil obývaciu izbu, kuchyňu a ďalšiu miestnosť. Poškodil aj stropy, podlahu povaly a čiastočne i strechu. "Príčiny vzniku požiaru budú vyšetrovať policajti v spolupráci s vyšetrovateľom hasičov," uviedla hovorkyňa.

Polícia počas týždňa oznámila, že v dome, kde muž (58) postrelil svojho o osem rokov mladšieho brata, našla ďalšiu zbraň a dva granáty. Útočníka polícia obvinila z pokusu vraždy. Podozrivý svojho brata postrelil okolo 15:00. Potom privolal záchranárov a policajtom oznámil, že chce spáchať samovraždu a zabarikádoval sa na povale. Po zhruba troch hodinách sa vzdal polícii. Útočník na svojho brata vystrelil trikrát, jedna z rán poškodeného zasiahla na krku. Záchranári ho previezli do hradeckej fakultnej nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu