Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Takmer zomrela pri záchrane psa z ľadovej rieky

Pod ženou sa preboril ľad Zobraziť galériu (5)
Pod ženou sa preboril ľad

LONDÝN/BRATISLAVA - Desivý pohľad sa naskytol okoloidúcim v anglickom grófstve Lancashire po tom, ako sa pes pri prechádzke preboril do mrazivej rieky. Jeho majiteľka odhováranie ľudí ignorovala a pri snahe pomôcť mu, takmer prišla o vlastný život. Informoval o tom britský denník The Daily Mail.

Alice Woodsová (25), ktorá celú drámu nafotila, išla s priateľmi po brehu rieky a zavolala záchranku. "Úprimne, myslela som si, že sa dívam na niekoho, kto zomrie. Bola to scéna úplnej paniky," povedala. 

Pes sa prepadol na tenkom ľade a kňučal vo vode. Alice aj priatelia ženu odhovárali, aby po psa nechodila, ale ona nepočúvla a ľahla si na ľad. Ako sa dalo čakať, preboril sa pod ňou a spadla do vody.

Od tej chvíle sa musela snažiť zachrániť samu seba, keď sa však chcela dostať von, ľad sa pod ňou lámal. Našťastie si rozruch všimol aj muž, ktorý s ňou bol na prechádzke. Do vody hodil vôdzku a vytiahol ju do bezpečia. Psovi sa tiež podarilo doplávať na okraj ľadu a nakoniec nonšalantne odkráčal preč.

"Vždy, keď rieka zamrzla, videl som veľa ľudí, ktorí sa po nej prechádzali. Mali by si byť vedomí nebezpečenstva. Mohlo sa to skončiť oveľa, oveľa horšie. Tá žena mohla zomrieť," povedala Alice. 

Hovorca Kráľovskej spoločnosti pre prevenciu nehôd varoval majiteľov domácich zvierat, aby sa ich nikdy nesnažili zachrániť zo zamrznutej rieky. "Naša rada je, aby psa pri prechádzke okolo zamrznutej vody uviazali na vôdzku a nie hádzali mu palice alebo loptičky," spresnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu