Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Opitá dcéra s 2,55 promile zavraždila svojho otca

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZLÍN - Opäť sa opila a vyčíňala. Do tváre svojej nevlastnej matky hodila hrniec, pretože jej odmietla pripraviť jedlo. Obeť útoku vykríkla od bolesti, čím zobudila svojho druha, otca (75) agresívnej ženy. Muž sa manželky zastal, opitá dcéra (40) však v zlosti išla do kuchyne po nôž.

Vyše 2,5 promile alkoholu v krvi jej dodalo veľkú silu, nôž zabodla do otca s rozbehom. Zomrel na mieste. "Urobila som to," priznala sa neskôr. "Prišla som domov opitá a bodla som tatka," vypovedala na súde. Čin ľutovala.

Odmietla však, že by čin plánovala. "Neurobila som to schválne. Bodla som ho v zúrivosti, lebo som bola nahnevaná a opitá," povedala pri výsluchu na polícii. S otcom sa vraj hádali, keď jej vyčítal, že nepracuje a neprispieva na domácnosť. Podľa nevlastnej matky žena naposledy pracovala pred desiatimi rokmi, kedy ju prepustili práve kvôli pitiu.

"Privádzala si domov opitých kumpánov. Veľa pila a správala sa hrubo," uviedla pri výsluchu na polícii jej nevlastná matka, ktorá sa o ženu starala od jej detstva. Podarená dcéra svojho otca bodla prvýkrát už pred rokmi. On to však zatajil, povedal, že sa na nôž nabodol sám, aby ju nestíhali.

Krajský súd dnes odsúdil ženu za vraždu na 13 rokov za mrežami a nariadil jej protialkoholické liečenie. Rozsudok je právoplatný, nikto zo zúčastnených sa neodvolal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu