Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na britských cestách uviazli v snehu stovky áut

Uviaznutý vodič v snehu
Uviaznutý vodič v snehu

LONDÝN - Stovky vodičov v Británii uviazli v noci na dnes vo svojich autách pre husté sneženie a zľadovateným cestám. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC. Najviac postihnutým regiónom je Škótsko, kde na krajniciach ciest zostali v snehu odstavených desiatky kamiónov.

Približne 150 žiakov s rodičmi a učiteľmi strávilo noc v škole v škótskom grófstve South Lanarkshire pre zlé počasie, ktoré im znemožnilo cestu domov.
      
Varovanie pred snežením vydali meteorológovia pre Orkneje, Shetlandy, škótsku oblasť Highlands, pohorie Grampian v Škótsku a severovýchodné Anglicko. Poľadovica hrozí na cestách v celom Škótsku, Severnom Írsku, v Londýne a okolí ako i v juhovýchodnom Anglicku.
      
Mnohí motoristi uviazli v noci nadnes na diaľnici M8 medzi Glasgowom a Edinburghom. Problémy zaznamenali vodiči aj na ceste M80 v Škótsku. Mnoho vodičov, ktorí uviazli v kolónach, sa sťažovalo na nedostatok informácií.
      
"Rád by som vedel aspoň, či sa to vpredu hýbe alebo nie. Ak by nám povedali, že sa nepohneme, mohli by sme si niekde pospať,"
uviedol jeden zo šoférov.
      
Škótsky minister dopravy Stewart Stevenson označil reakciu úradov na nepriaznivé počasie za "prvotriednu". Jediným problémom podľa neho bola nesprávna predpoveď počasia zo strany meteorológov.
      
Letiská v Glasgowe a Edinburghu, ktoré mali v niekoľkých ostatných dňoch problémy s prevádzkou, budú dnes otvorené. Letisko v Belfaste a menšie londýnske letisko London City informovali o možných meškaniach, alebo i rušení letov.
      
V Británii navyše stále mrzne. Vo Walese sa v noci nadnes pohybovali teploty od míns päť do mínus 14 stupňov. Oteplí sa až od štvrtka, a to na sedem až osem stupňov nad nulou.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu