Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Na Ameriku udrel po Katrine ďalší hurikán

RALEIGH - Už v poradí siedmy hurikán tejto sezóny Ophelia zasiahol juhovýchodné pobrežie USA. V Severnej Karolíne ostalo v dôsledku jeho vyčíňania bez elektriny 120 000 domácností.

Oko hurikánu prvej kategórie sa nachádza asi 100 km od pobrežia a pevninu by malo len tesne minúť!

Najviac zasiahnutá je reťaz ostrovov pozdĺž pobrežia, ktoré zasiahol prudký dážď a vietor s rýchlosťou 130 km/h. Úrady už evakuovali obyvateľov južnej časti pobrežia a v zasiahnutej oblasti sa nachádzajú záchranné tímy. Hladiny niektorých riek na pobreží začali prudko stúpať a môžu hroziť záplavy. Výnimočný stav vyhlásil aj susedný štát Virginia.

Juh USA sa medzitým zotavuje z ničivého hurikánu Katrina. Záchranári objavili už 708 mŕtvych tiel, čím sa Katrina dostala na 7. miesto v historickom rebríčku živelných pohrôm USA. Najviac zasiahnutá s počtom 474 obetí je Louisiana, nasledujú Mississippi, Florida a Alabama. Podľa doterajších odhadov zničil živel takmer pol milióna domov a celkové škody dosahujú astronomických 200 miliárd dolárov! Katastrofy však prinášajú aj zázraky. Záchranári v New Orleanse objavili v bezvedomí 74-ročného muža, ktorý prežil 16 dní v brutálnych podmienkach vo svojom dome!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu