Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Policajt znásilňoval ženy počas výkonu služby!

Stephen Mitchell
Stephen Mitchell

NEWCASTLE - Sexuálny predátor v policajnej uniforme. Tak sa dá nazvať policajt, ktorý opakovane počas niekoľkých rokov znásilňoval a ubližoval ženám počas výkonu služby. Včera sa za svoje činy zodpovedal pred súdom v anglickom Newcastli.

Policajný strážnik Stephen Mitchell (42) zo škótskeho Glasgowa od žien, ktoré zatkol, vyžadoval sexuálne služby. Za ich splnenie im na oplátku sľúbil, že ich prepustí na slobodu. Keď niektorá z nich odmietla, nasadil jej putá a znásilnil ju.

Za svoje obete si vyberal najmä mladé zraniteľné ženy, ako napríklad drogovo závislé tínedžerky. Napádal ich na policajnej stanici, ale i v služobnom vozidle.

Jeho nadriadení údajne o všetkom vedeli, upozornenia o páchaní násilia svojím zamestnancom priamo počas výkonu služby však ignorovali. Útočníka odsúdili za napadnutie siedmich žien, vyšetrovatelia však predpokladajú, že obetí bolo minimálne dvakrát toľko.

Policajný prezident Jim Campbell sa včera za Mitchellovo prijatie do policajných radov dokonca ospravedlnil. "Vyšetrovanie na našej strane odhalilo niektoré zlyhania v procese prijímania nových pracovníkov, ktoré sa dúfam už nebudú opakovať," vyhlásil.

Políciu pritom pred zvráteným strážcom zákona varovala aj jeho bývalá žena, ktorá sa o ňom vyjadrila ako o nebezpečnom zvrhlíkovi.

Porota na súde včera násilníka uznala vinným v desiatich bodoch obvinenia, vrátane dvoch znásilnení, ktoré Mitchell spáchal ešte v roku 1999. Rozsudok bude vynesený 11. januára.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu