Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Tajná služba sa zameriava na deti, vyrába kreslený seriál

Nový ruský kreslený seriál bude konkurovať Southparku
Nový ruský kreslený seriál bude konkurovať Southparku

MOSKVA - Politicky "nekorektný" televízny seriál South Park dostáva ruskú konkurenciu. Pokiaľ však obdivovatelia Stana, Kylea, Kennyho a Cartmana prídu na chuť kreslenému chlapčekovi z dielne volgogradskej pobočky ruskej tajnej služby FSB. Zatiaľ v úžase strnuli len ruskí kritici, podľa ktorých "čekisti" z Povolžia učia deti udavačstvu a deptajú detskú psychiku.

Sami autori podľa serveru newsru.com naopak považujú svoje dielko za zábavné a už vôbec nie hrôzostrašné. Svetlo sveta zatiaľ uvidelo päť kratučkých epizód, ktoré po mravoučnom obsahu zvyčajne končia výzvou "Občania, buďte bdelí!" a upozornením na telefónne číslo pobočky FSB.

Napríklad v jednom diele chlapec upozorní na "uja" s pištoľou svojich rodičov, ktorí vzápätí ukážkovo upovedomia strážcov poriadku. Mesto si tak zakrátko môže vydýchnuť, že zlosyn je za mrežami. V inom diele sa zlý žiačik dopustí telefonického vyhrážania, že v škole je bomba - a trest ho samozrejme neminie; za tento trestný čin hrozí až trojročné väzenie.

S dielom vraj nemali profesionáli z odboru kreslených seriálov vôbec nič spoločného, všetko vlastnoručne spáchali tajní agenti. Na počin sa zatiaľ môže tešiť len Volgograd. Dielo majú vysielať miestne televízie, má sa premietať na pouličné obrazovky i v mestskej doprave. Ak budú divácke ohlasy priaznivé, FSB pripraví pokračovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu