Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri tlačenici dav ušliapal najmenej 339 ľudí!

Tlačenica počas vodných slávností Zobraziť galériu (6)
Tlačenica počas vodných slávností

PHNOM PÉNH - Najmenej 339 ľudí zahynulo pri tlačenici počas vodných slávností v kambodžskom hlavnom meste Phnom Pénh. Zranenia utrpelo vyše 320 ďalších osôb. Informoval o tom premiér krajiny Hun Sen.

Zmätok vypukol na malom ostrove na prítoku rieky Tonlé Sap, kde sa večer konal koncert za účasti tisícov najmä mladých návštevníkov. Podľa svedkyne v tlačenici odpadlo v bezvedomí niekoľko osôb. Následne vypukla panika, ktorá sa zmenila na davový útek, uviedla tlačová agentúra AP.

Ľudia sa v chaose snažili prekročiť malý most spájajúci ostrov s hlavným mestom, v návale však padali na zem alebo do rieky. Obete tak boli ušliapané alebo sa utopili po páde z mosta. K incidentu došlo okolo 21.30 h miestneho času. Štátna televízia uviedla, že dve nemocnice hlásili 278 mŕtvych, z toho 240 žien. Záchranári previezli zranených do okolitých nemocníc a pátrali po tých, ktorí spadli alebo skočili z mosta.

Premiér v televíznom príhovore označil nešťastie za najväčšiu tragédiu, ktorá zasiahla krajinu od vlády teroru Červených Kmérov v 70. rokoch 20. storočia. Uviedol, že vláda vytvorí komisiu na vyšetrenie príčin nešťastia. Trojdňové vodné slávnosti sa v Kambodži každoročne konajú pri príležitosti konca monzúnového obdobia. Úrady minulý týždeň uviedli, že očakávajú až štyri milióny návštevníkov festivalu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu