Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Divoká naháňačka na diaľnici, zlodeji uháňali 200 km/h!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LINZ - Po divokej naháňačke ako z akčného filmu dnes rakúska polícia zadržala na diaľnici A1 v Hornom Rakúsku Čecha (34) podozrivého z krádeže áut. Jeho komplic je stále na úteku. Informovala o tom agentúra APA, podľa ktorej sa do policajnej akcie zapojila aj špeciálna zásahová jednotka Cobra.

Predstaviteľ miestneho kriminálneho úradu Rudolf Frühwirth uviedol, že dvojica mužov dnes ráno odcudzila zo značkovej predajne áut vo Vöcklabrucku dva nové osobné automobily v cene okolo 60 tisíc eur.

Jeden z obyvateľov, ktorý pri predajni býva a krádež spozoroval, zalarmoval políciu. Tá začala veľké pátranie v Hornom Rakúsku, Soľnohradsku a Bavorsku. Páchatelia boli potom zaregistrovaní na diaľnici A1. Každý v jednom aute sa v hmle rútili rýchlosťou miestami aj viac ako 200 kilometrov za hodinu a takmer sa im podarilo policajtov striasť. Neďaleko mesta Unterach am Attersee sa však jedného z mužov podarilo zadržať.

Jeho výsluch podľa Frühwirtha stále prebieha. Obaja muži údajne kradli autá už skôr a patrili k organizovanej skupine. O prípadnom uvalení vyšetrovacej väzby na Čecha sa rozhodne v pondelok. Po jeho spoločníkovi polícia naďalej pátra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu