Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chlapec (11) hodil zápalku do riedidla, utrpel popáleniny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

VARNSDORF - Chlapec, ktorý utrpel v sobotu popoludní vo Varndsdorfe popáleniny na tvári, si za zranenie pravdepodobne môže sčasti sám. Povedala to krajská policajná hovorkyňa Mária Pivková. Jeho popáleniny na tvári zatiaľ hodnotia lekári ako ľahšie a pravdepodobne sa zaobídu bez trvalých následkov.

Chlapec údajne pôvodne vypovedal, že na neho starší chlapec hodil plechovku s neznámou tekutinou. "Hral sa vraj na detskom ihrisku a nejaký starší chalan po ňom hodil plechovku s neznámym obsahom," povedal v sobotu večer pod podmienkou anonymity zdroj blízky prípadu.

Podľa vyšetrovateľov sa ale prípad odohral inak. Obaja chlapci sa poznali, plechovku našli spoločne a bolo v nej riedidlo. "Zrejme ich nenapadlo nič lepšieho, ako do nej hodiť zápalku," povedala dnes Pivková. Popáleného chlapca letecky transportovali do nemocnice na pražských Vinohradoch.

"Chlapec bol v sobotu hospitalizovaný na popáleninovom centre vinohradskej nemocnice, jeho zranenia sú ľahké a teraz už leží na normálnom lôžkovom oddelení," povedala hovorkyňa nemocnice Jana Jelínková. Poškodenie zraku podľa nej chlapcovi nehrozí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu