Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Agresívny vodič vytlačil pomalšie auto z diaľnice!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Na stredočeskom krajskom súde začne vo štvrtok hlavné pojednávanie v kauze Luboša Laciny, ktorý v marci vytlačil pomalšie idúce vozidlo z diaľnice D1. Vodič čelí obžalobe z pokusu o ťažké ublíženie na zdraví, za čo mu v prípade odsúdenia hrozí až 12 rokov väzenia.

Mazda, do ktorej muž svojím vozidlom údajne vrazil, sa niekoľkokrát pretočila cez strechu. Vodička a spolujazdec v nej sa ľahko zranili.

Nehoda sa stala 22. marca na 24. kilometri diaľnice v smere na Prahu a zaznamenala ju diaľničná kamera. Žena v Mazde (26) tam predbiehala kamión. Vodič vozidla Škoda Superb, ktorý ju dobehol, sa ju údajne snažil blikaním a trúbením donútiť, aby mu uvoľnila cestu. Keď vodička predbiehanie dokončila a zaradila sa do pruhu pred kamión, vodič Suberb do nej vraj bočne narazil a vytlačil ju z diaľnice. Mazda vyletela do poľa, niekoľkokrát sa pretočila cez strechu a narazila do stromu. Vodič Superb to videl a privolal pomoc.

Podľa médií zaplatil vodič, manažér Prazdroja, poškodenej rodine 70 tisíc korún ako zálohu za škodu na zničenom aute. Vraj tak urobil ešte pred vyčíslením celkovej škody. Svoje konanie na D1 vysvetľuje muž tým, že to bola nehoda, a nie zámer. Dokladá to aj tým, že na ceste zastavil a ponúkol posádke Mazdy pomoc.

Vedenie Plzeňského Prazdroja mužovi podľa médií kvôli incidentu pozastavilo výkon funkcie. Neskôr sa s ním dohodlo na návrate do práce vzhľadom k prezumpcii neviny. Rokovanie v kauze je zatiaľ nariadené do pondelka 22. novembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu